Eğitimin Amacı
Ülkemizde az bilinen Sağlık Hukuku konusunda temel kavramları, sağlık mesleği mensuplarının cezai ve hukuki sorumluluklarını, Sağlık Hukukunun en önde gelen konusu olması nedeni ile tıbbi uygulama hatalarının (malpraktis olgularının) hukuki süreçlerinin tüm boyutları ile ele alınması, tıbbi bilirkişilik kavramı ile resmi bilirkişilik kurumlarının değerlendirilmesi ve son olarak Sağlık Hukukunda sigortacılık uygulamalarına değinilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitim sürecinde sahada gündelik pratik içerisinde aktif çalışan eğitimcilerin bulunması nedeni ile bilgilendirme hedefinin dışında interaktif bir bilgi ve deneyim paylaşımı ve Sağlık Hukuku alanındaki sorunlar ve çözümlerine dair bir bakış açısı kazandırılması da hedeflenmektedir.
Eğitimin İçeriği
Sağlık Hukuku Temel Kavramları, Sağlık Hakkı, Hasta Hakları, Tıbbi Müdahalenin Hukuka Uygunluğu, Hekimlerin ve diğer Sağlık Personellerinin Cezai Hukuki İdari ve Disiplin Yönünden Sorumlulukları, Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Süreç, Tıbbi Uygulama Hatalarında İdarenin Sorumluluğu, Sağlık Hukukunda Mesleki Sorumluluk Sigortaları, Tabip Odaları, TTB Onur Kurulları, Yüksek Sağlık Şurası, Bilirkişilik, Defansif Tıp Uygulamaları
Kimler Katılabilir
Hukukçular, Hukuk Fakültesi Öğrencileri, Hekimler ve Diğer Sağlık Personeli, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Öğrencileri
Eğitmen Kadrosu
Av. Yıldız ERTUĞ ÜNDER – Hukukçu – Tıp Doktoru – Adli Bilirkişi – Tabip Odası Hekimlik Uygulamaları Bürosunda Soruşturmacı
Av. Nesrin ÖZKAYA – Hukukçu – Yük. Hemşire – Adli Bilimler, Hastane Yönetimi Uzmanı – Adli Bilirkişi
Av. Gültezer HATIRNAZ EROL – Hukukçu – Özel Hastanelerin Hukuki Sorumluluğu Adlı Kitabın Yazarı, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkan Yardımcısı
Av. Ebru ÖZBAY – Hukukçu- Yük.Hemşire – Hastane Yönetimi Blm. Uzm. Gelişim Ü. Sağlık Hukuku Öğrt. Görevlisi
Av. Onur DENİZ – Hukukçu
Serap AYGEN – Sağlık Sigortaları Uzmanı – Adli Bilirkişi
Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri
Ön kayıt: Başvurmak istediğiniz eğitim; kesin kayıt döneminde değilse, sağ üst köşede bulunan başvuru butonundan ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kesin kayıtların açılması ile tarafınıza mail ile bilgi verilmektedir.
Kesin kayıt: Eğitim kesin kayıtlarının açılması itibariyle aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kesin kayıtlar eğitim başlamadan 20 gün önce açılmakta ve kontenjanın dolmasıyla kapatılmaktadır.
Kesin kayıt işlemleri için: https://birsem.biruni.edu.tr/apply.php
Eğitim Ücreti
Eğitim Süresi : 60 Saat
Eğitim Günleri : Cumartesi – Pazar
Eğitim Saatleri : 10.00-16.00
Eğitim Tarihi: 11.03.2023/09.04.2023
Eğitimin Yeri ve Ücreti
Yer : Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi
Eğitim Ücreti : 1.000 ₺
Eğitim Ücreti : 750 ₺ ( Öğrenci ve Akademisyen Ücreti )
Not : İlan edilen eğitimin açılması için asgari katılımcı sayısı 15’dir.
Katılım Belgesi: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı ve E-Devlet onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.
Uzmanlık Sertifikası : Sertifika programına %80 devam ve final sınavından başarılı bir puan almak zorunludur.
Sertifika Hakkında
Sağlık Hukuku Sertifika programında katılımcılara; Biruni Üniversitesi Rektörü ve SEM Müdürü imzalı uzmanlık sertifikası sunulacaktır.
Önemli Not:
BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ÖDEDİKLERİ ÜCRET HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN İADE EDİLEMEZ. LÜTFEN BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ VE İADE TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.