Fitoterapi Eğitimi Biruni Üniversitesi’nin teknik alt yapısı uygun ve yeterli donanıma sahip eğitim salon ve laboratuvarlarında, sözlü anlatım, uygulamaları göstererek yaptırma ve katılımlı bilimsel etkinlik gibi yöntemler kullanılarak ‘bitkilerle tedavi’ konusunda halkın bilgilendirilmesini sağlamak.
- Fitoterapinin tanımı ve gelişim süreci
- Türkiyenin bitkisel çeşitliliği
- Fitoterapide kurallar ve uygulamalar
- Bitkisel etkin madde grupları
- Geleneksel tedavide kullanılan bitkiler
- Tıbbi bitkilerin ticareti ve korunması
- Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi
- Drogların hazırlanması
- Bitkisel ürünler
- Sağlık sorunları ve bitkisel reçeteler
- Gebelik ve fitoterapi Konuya ilgi duyan herkese açıktır.
Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri
Ön kayıt: Başvurmak istediğiniz eğitim; kesin kayıt döneminde değilse, sağ üst köşede bulunan başvuru butonundan ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kesin kayıtların açılması ile tarafınıza mail ile bilgi verilmektedir.
Kesin kayıt: Eğitim kesin kayıtlarının açılması itibariyle aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kesin kayıtlar eğitim başlamadan 20 gün önce açılmakta ve kontenjanın dolmasıyla kapatılmaktadır.
Kesin kayıt işlemleri için: https://birsem.biruni.edu.tr/apply.php
Yer : Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi
Eğitim Tarihi : 06.05.2023 – 04.06.2023
Eğitim Günler : Cumartesi-Pazar (45 saat)
Eğitim Saatlerimiz : 14.00-18.00 (Günde 4 saat)
Eğitim Ücreti : 750 ₺ (Öğrenciler için)
Eğitim Ücreti : 1.000 ₺
Katılım Belgesi: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı ve E-Devlet onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.
NOT: İlan edilen eğitimin açılması için asgari katılımcı sayısı 15’dir.
Katılım Belgesi : Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı Katılım Belgesi verilecektir.
Prof. Dr. Ecz. Abdülkerim ALPINAR
1954 yılında İstanbul’da doğdu. 1975’de mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde başladığı akademik kariyerine 1979’da doktor asistan, 1989’da doçent, 1996 yılında ise profesör ünvanı alarak devam etti. Uzmanlık alanlı fitoterapi, tıbbi bitkiler sistematiği, Türkiye florası, etnobotanik olan Prof. Alpınar, 5 lisansüstü tezin danışmanlığını yaptı, 9 ulusal projede yürütücülük veya araştırmacı olarak çalıştı, TÜBİTAK doktora sonrası ve İstanbul Üniversitesi araştırma burslarıyla İngiltere ve Hollanda’da konusuyla ilgili incelemelerde bulundu. ABD, Rusya ve Malezya’da da çeşitli bilimsel etkinliklerde bildiriler sundu, uluslararası projelerde görev aldı. 1994, 1999, 2001, 2003 yıllarında, ‘Türkiye bilimine katkı’ nedeniyle, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen ‘Başarılı araştırıcı belgesi’ sahibi olan Prof. Alpınar, çeşitli idari görevlerde de bulundu. Evli ve bir çocuk sahibi olan, 12 yıldır fitoterapi eğitimi veren ve 120 kadar bilimsel yayını bulunan Alpınar, halen Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde görevini sürdürmektedir.
Önemli Not:
BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ÖDEDİKLERİ ÜCRET HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN İADE EDİLEMEZ. LÜTFEN BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ VE İADE TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.
