Eğitimin Tanımı

Aromaterapi, klinik aromaterapi, aromaterapi kursu, klinik aromaterapi kursu, aromaterapi masajı, esansiyel yağlar, enerji beden, kadın sağlığında aromaterapi, masaj, gebelik ve aromaterapi, doğumda aromaterapi, doğum sonu aromaterapi, laktasyon ve aromaterapi, bebek bakımında aromaterapi, menopoz ve aromaterapi, fertilite ve aromaterapi.


Eğitimin Amacı

Katılımcıların, aromaterapi uygulamalarının klinik kullanımıyla ilgili bilimsel dayanağı olan, ayrıntılı bilgiler eşliğinde, kadının yaşam döngüsü içinde, anlamlı olan her bir evreyi, esansiyel yağların sihirli dünyası ile buluşturmaları, her bir döneme özel aromaterapi kitlerini hazırlayabilmeleri ve bunları uygulayabilme becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır.


Eğitim İçeriği

Modül 1 : Aromaterapi ve Enerji Beden Sinerjisi.

Modül 2 : Kadın Sağlığında Klinik Aromaterapi  (Kendinize Özel Aromaterapi Kitlerinizi Oluşturun) (Katılım için Modül 1’in alınmış olması gerekmektedir.)

Modül 3 : Aromaterapi Masajının Kadın Sağlığında Kullanımı (Katılım için  Modül 2’nin alınmış olması gerekmektedir.)

Modül 1Modül 2Modül 3

·       Esansiyel Yağların Dünyasına Bir Bakış

·       Esansiyel Yağların Süptil Enerji İle Etkileşimi

·       Aromaterapi ile Yaşam Notasını Duyumsama (Baş, Kalp ve Ayak Notaları)

·       Beş Element ve Esansiyel Yağ Yelpazesi

·       Yin ve Yang Enerji Döngüsünde Aromaterapi Çalışması

·       Esansiyel Yağlar ve DNA ( Epigenetik ve Telomer Etkileşimi)

·       Aromaterapi ile Meditasyonda Sihirli Bir Dokunuşu Yakalamak

·      Kanıt Temelli Bilimsel Yaklaşım

·      Esansiyel Yağların Kullanımı (Oral, topikal, inhalasyon..vb)

·      Aromaterapi Kitlerinin Hazırlanması (Bireysel Uygulama)

·      Kadın Sağlığında Kullanılan Esansiyel Yağlarla Tanışma (Yağlara dokunmaya, onları koklamaya ve onları hissetmeye hazır mısınız?)

·      Kadın Sağlığında Kullanılan Aromaterapi Reçetelerinin Hazırlanması (Gebelik, Doğum, Doğum Sonu, Laktasyon, Yenidoğan, Fertilite,  Cinsel Sağlık, Pelvik Ağrı, İnfeksiyonlar, Menopoz,…vb)

·      Grup Çalışmaları (Kendinize özel esansiyel yağ karışımlarını oluşturmak…vb)

·      Menstrual Siklusa Özel

·      Fertiliteyi Desteklemek

·      Doğum Ağrısıyla Birlikteliği Yakalamak

·      Laktasyonu Desteklemek

·      Bebek Sağlığı

·      Menopoz

·      Grup Çalışmaları (Masaj Yağlarının Hazırlanması ve Uygulanması)

Not: Grup çalışmalarında, %100 doğal esansiyel yağlar ve taşıyıcı yağlarla uygulama yapılacaktır.


Kimler Katılabilir?

Herkese açık bir kurs, bu alana ilgi duyan herkes katılabilir.

Modül 2’ye katılmak için Modül1’in ve Modül 3’e katılmak için de Modül 2’nin alınmış olması gereklidir.


Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri

Ön kayıt: Başvurmak istediğiniz eğitim; kesin kayıt döneminde değilse, sağ üst köşede bulunan başvuru butonundan ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kesin kayıtların açılması ile tarafınıza mail ile bilgi verilmektedir.

Kesin kayıt: Eğitim kesin kayıtlarının açılması itibariyle aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kesin kayıtlar eğitim başlamadan 20 gün önce açılmakta ve kontenjanın dolmasıyla kapatılmaktadır.

Kesin kayıt işlemleri için: https://birsem.biruni.edu.tr/apply.php


Eğitim Ücreti

Modül 1: 250 ₺

Modül 2: 350 ₺

Modül 3: 400 ₺


Eğitim Yeri, Tarih ve Saatleri

Yer : İstanbul, Biruni Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi

Eğitim Tarihi : 10.05.2023 – 12.12.2023

Modül 1: 09.00 – 16:00

Modül 2: 09.00 –17:00

Modül 3: 08.30 –17:30

Katılım Belgesi: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı ve E-Devlet onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.


Eğitmen Kadrosu

Prof.Dr. Gülay Rathfisch


Kısa  Özgeçmişsem

Gülay Rathfisch, 1983 – 1987 tarihleri arasında Önder ilkokulundan mezun olmuştur. Orta ve lise eğitimini 1987 – 1992 tarihleri arasında Şişli Yunus Emre Lisesinde tamamlamıştır. 1993 yılında girdiği İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulundan 1997 yılında birincilikle mezun olmuştur. Aynı yıl içinde mezun olduğu İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulunda Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak işe başlamıştır. Akademik kariyerine1998 yılında Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında yüksek lisans programı ile giriş yapmıştır. 2001 yılında “Doğum Eyleminde Uygulanan Solunum ve Tensel Uyarılma Tekniklerinin Gebenin Doğum Ağrısını Algılamasına Etkisi” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yıl içinde Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında doktora programına başlamış 2005 yılında “Doğum Eyleminde Uygulanan Ikınma Tekniğinin Anne ve Fetüs Üzerindeki Etkileri” konulu tez ile de doktora programını tamamlamıştır. 2007 yılında Yrd.Doç.Dr. kadrosuna atanan Gülay Rathfisch, 2013 yılında Doçentlik unvanını almıştır. Doç.Dr. Gülay Rathfisch, İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesinde 2018 yılında hizmet yılını doldurarak ayrılmıştır. Gülay Rathfisch, 2019 yılında Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde Profesör kadrosuna atanmıştır ve bu kurumda hala hizmet vermektedir. Uzmanlık alanları arasında: Normal doğum eylemi, doğum ağrısı ve ağrı ile birliktelik, doğal doğum ve doğuma destek, gebelik yogası ve meditasyon, fertilite yogası ve fertilite masajı, bebek masajı ve yogası, Elektronik Fetal Monitörizasyon  (NST uygulama ve yorumlama), doğum eyleminde kanıt temelli uygulamalar, arometerapi, kök hücre ve kordon kanı yer almaktadır. Prof..Dr. Gülay Rathfisch, aynı zamanda “Doğal Doğum Felsefesi” ve “Gebelikten Anneliğe Yoga” kitaplarının da yazarıdır.

 

Önemli Not:

 BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ÖDEDİKLERİ ÜCRET HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN İADE EDİLEMEZ. LÜTFEN BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ VE İADE TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.