BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ


EĞİTİMİN TANITIMI


Uygulamalı Cilt Bakım Atölyesi

EĞİTİMİN AMACI


Biruni Üniversitesi’nin teknik alt yapısı uygun laboratuvarlarında ve eğitim salonlarında hem sözlü anlatım hem de uygulamalı olarak, bitkilerden elde edilen uçucu ve sabit yağların içerikleri ve cilt bakımında kullanılışları konusunda bilgilendirmeyi sağlamak.

EĞİTİM İÇERİĞİ


Cildin yapısı ve fonksiyonları

Cilt sağlığını etkileyen faktörler

Cilt tipleri

Cilt analizi

Cilt tiplerine göre cilt sağlığı için öneriler

Cilt sağlığında kullanılan bitkisel uçucu ve sabit yağların içerikleri, etkileri

Yağların istenmeyen yan etkileri, kullanılmaması gereken durumlar

Cilt Bakım Uygulamaları (Krem, tonik vs. cilt formülasyonlarının hazırlanması)

KİMLER KATILABİLİR


Konuya ilgi duyan herkese açıktır.

EĞİTİM ÜCRETİ


Toplam Saat: 18 saat

Kişi Başı Toplam Ücret: 550 TL

EĞİTİM YERİ, TARİH ve saatLERİ


Yer: Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Eczacılık Fakültesi La

Başlangıç Tarihi: 14 Eylül 2019

Günler: Cumartesi-Pazar

Saatler: 10:00-16:30

EĞİTMEN KADROSU


Öğretim Görevlisi Eczacı Hilmi Bakır

Araştırma Görevlisi Eczacı Büşra Kulaksız

KISA ÖZGEÇMİŞ


Öğr. Gör. Ecz. Hilmi Bakır, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1993-2001 yılları arasında çok sayıda hastanede eczacılık ve yöneticilik yaptı. Çeşitli sağlık kurumlarına hizmet içi eğitim programları düzenleyerek danışmanlık hizmeti verdi. Rize’de 7 yıl serbest eczacılık, 5 yıl Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nde mesul müdürlük yaptı. Aynı zamanda bitkilerle tedavi, eczane işletmeciliği, alternatif tıp konularında eğitimler aldı. Doğal ürünler ile kişisel bakım ve uygulamaları, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, fitoterapi ve aromaterapi alanında çalışmaları bulunan Hilmi Bakır, halen Medipol Üniversitesi’nde ve Üsküdar Üniversitesi’nde bu konular üzerine ders vermekte; akademik personel olarak görev yapmaktadır.

Arş. Gör. Ecz. Büşra Kulaksız, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. 2016 yılında Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde onur öğrencisi olarak derece ile mezun oldu. ‘Birincil ve İkincil Yanık Yaralarının Tedavisinde Kullanılmak Üzere Bitkisel Krem Formülasyonu Hazırlanması’ çalışmasıyla Bilimsel Araştırmaya Teşvik Ödülü’nü aldı. 2018 yılında Beslenme ve Diyetetik yandal diplomasını aldı. Bitkilerle tedavi, aromaterapi alanında çok sayıda kongre ve sempozyuma katıldı. Schüssler tuzları, yüz okuma eğitimi, geleneksel tıp hakkında eğitim ve sertifikalar aldı. Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Teorik ve Uygulamalı Fitoterapi Eğitimi’nde yardımcı eğitmen olarak görev yaptı. 2017 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Farmakognozi doktora eğitimine devam etmekte; Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.