Eğitimin Tanımı
İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir. İşaret dilinin bilimsel olarak belirlenmiş ana özellikleri şunlardır:
- İşaret dilleri de sözlü diller gibi gramer yapısına sahiptir. Sanılanın aksine sözlü dillerden daha basit bir yapıda değildir.
- Her işaret dilinin kendine özgü gramer kuralları vardır. Her kavram için kullanılan işaretler kullanıcılar arasında ortaktır.
- Her ülkenin kendi işaret dili vardır.
- Sözel diller ve işaret dilleri birbirlerinden etkilense de farklı yapı ve kullanım içerirler.
- Diğer dillerde olduğu gibi işaret dilinin de kullanımının erken yaşta öğrenilmesi gerekmektedir.
Eğitimin İçeriği
- Sosyal hayatta sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek
- İş hayatında sağlıklı ve etkili iletişim kurmak ve sürdürmek
- Türkçe’yi doğru konuşmak
- Mesleği ile ilgili gelişmeleri izlemek ve kendini kişisel olarak sürekli geliştirmek
- İşletme, finansman, pazarlama, reklam, satış, iş hukuku, kariyer gelişimi ve iş kurma becerileri kazanmak
- Çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak
- Meslek etiği gereklerine uymak
- İş yerinde plan, program ve iş organizasyonu yapmak
- İşçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş organizasyonu yapmak
- Temel düzeyde araştırma yapmak
Kimler Katılabilir?
Bu program, bir dil eğitimi olduğu için isteyen herkes katılabilir. Bu katılım sonucu alacağınız katılım belgesi ya da sertifika ile hem işaret dilini öğrendiğinizi belgeleyebilecek, hem çalışacağınız kurumlarda işitme engelli bireylerin istek ve sorunlarını anlatabilecek, kısada iletişimde bulunabilecek bir eleman olacaksınız. Böylece sosyal bir sorumluluğu da yerine getirerek duyarlılığınızı gösterme şansını elde edeceksiniz.
Eğitmen Kadrosu
- Tuğba UYAR
Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri
Ön kayıt: Başvurmak istediğiniz eğitim; kesin kayıt döneminde değilse, sağ üst köşede bulunan başvuru butonundan ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kesin kayıtların açılması ile tarafınıza mail ile bilgi verilmektedir.
Kesin kayıt: Eğitim kesin kayıtlarının açılması itibariyle aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kesin kayıtlar eğitim başlamadan 20 gün önce açılmakta ve kontenjanın dolmasıyla kapatılmaktadır.
Kesin kayıt işlemleri için: https://birsem.biruni.edu.tr/apply.php
Eğitimin Tarihi ve Ücreti
Eğitim Tarihi: 11.03.2023 / 02.04. 2023
Eğitim Saati: 20 Saat
Eğitim Saatlerimiz: 11.00-13.30/
Öğrenci Ücreti: 350 TL
Belge: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı belge verilecektir.
Katılım Belgesi: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı ve E-Devlet onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.
Önemli Not:
BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ÖDEDİKLERİ ÜCRET HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN İADE EDİLEMEZ. LÜTFEN BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ VE İADE TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.