Medikal Muhasebe Yönetimi Sertifika Programı

  • Home
  • Medikal Muhasebe Yönetimi Sertifika Programı
Shape Image One

Amaç

Özel sağlık sektöründe sürekli değişen mevzuatları yakında takip etmek ve doğru yorumlamak, değişimlere hızla adapte olup bu süreci yönetebilmek amaçlanmaktadır. Katılımcıların çalıştığı şirkette yönetimine sunacağı raporlama, maliyet ve verimlilik çalışmalarında yol gösterici genel hastane yöneticileri yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Yine Sağlık Sektöründe verilen hizmetlerin doğru bir şekilde faturalamaya dönüştürülememesi şirketlerin en temel sorunlarından biridir. Bu program ile tüm faturalandırma süreçleri ele alınarak; güncel bilgilerin edinilmesi, yaşanması muhtemel kayıpların (Kesinti ve Ceza) önlenmesi, nitelikli personel yetiştirilmesi ile birlikte hastanelerin en büyük problemi olan giderlerin kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır. Program ile kişilerin bu yönde farkındalık oluşturması, rutin bir faturalama ya da medikal Muhasebe personeli olmanın yanı sıra tüm hastane süreçlerinin analizlerini yapabilen, bunları kurgulayabilen ve bu süreçleri yönetebilen yöneticilerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.


Eğitim İçeriği

Sağlık Ekonomisi ve Harcamalar

GSS Mevzuat Yapısı

SGK Hizmet alım Sözleşmesi

İlave Ücret hesaplama, SGK Denetim süreçleri, Hisse devri süreçleri, SHS bildirim yükümlülüğü bulunan hususlar, Hizmet alımı süreçleri, Ceza-i şart uygulamaları ve savunma metotları, Ceza-i şart uygulamalarına karşı hukuki süreç, Yersiz ödeme, Fesih süreci, Son Sözleşme ile değişenler

Genel Sağlık Sigortası Kanununa Genel Bakış

Sigortalı Sayılanlar, Sigortalı Sayılmayanlar, Kısa Vadeli Sigorta Hükümleri ve Uygulamaları (İş Kazaları -İş Göremezlik-İsteğe Bağlı Sigorta Hükümleri),GSS Hükümleri ve Tescil

Sağlık Uygulama Tebliği

Kapsam,

Hasta Kabul ve Provizyon (Trafik kazası-Adli Vaka-İş kazası Tanım ve Uygulamaları),

Tedavi Kategorileri

Ayaktan,Hizmet başı ödeme yöntemi – Vakabaşı ödeme yöntemi-Acil faturalandırma süreçleri- Kırmızı alan- Yeşil alan – FTR faturalandırma süreçleri- Yatarak, Hizmet başı ödeme yöntemi-Tanıya dayalı işlem ve kapsamı- Komplikasyon- Tedaviden vazgeçme- Hizmetin yarım kalması – Eşlik Eden Hastalık-Kontrol Süreleri hesaplama), Tıbbi Malzeme (Tanıya dayalı işlemlerde ayrıca faturalandırılacak Malzemeler-Pakete dahil / hariç malzemelerin tespiti-Malzeme Kurallarının yorumlanması)

Dönem sonlandırma ve İnceleme

Fatura kayıt sürecinde kontrol check listeleri

İtiraz ve Ödeme Süreçleri

Komisyon evrak sunumu ve ön hazırlık işlemleri,

Fatura Ödeme Genelgesi

Üst itiraz komisyon süreçleri, Kesinti hukuki süreçleri

Özel sağlık sigortası ve Anlaşmalı kurumlar Süreçleri

Kimler Özel Sigorta Yaptırabilir,

Özel Sağlık Sigortası anlaşmaları ve Kuralları

TTB / HUV / SGK / CARI nedir

Banka &Sandık &Vakıf anlaşmaları ve Kuralları

Aracı (Asistans) Firma Ne Demektir? Hangileridir?,

TTB ‘ye göre fiyatlandırma, Anlaşmalı Kurum süreçleri, Yabancı hasta faturalama süreçleri,

Medikal Muhasebe performans yönetimi ve organizasyonu,

Faturalama süreçlerinde dikkat edilmesi gereken kalemle,

Fatura Ekleri Eksik Evrak Süreçleri,

Fatura Gönderimi Yaparken Hekim İmzaları Fatura Üzerindeki Sahtecilik

Hastanelerde Gider yönetimi, Maliyet ve Verimlilik analizleri,

Branş maliyetlerinin hesaplanması, Hekim verimliliklerin ölçülmesi, Hastane giderlerinin yönetim süreci ve planlanması, Hastane hedef bütçelerinin verilmesi ve gidişat takibi,

Hastane yönetimi raporlama teknikleri


Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri

Ön kayıt: Başvurmak istediğiniz eğitim; kesin kayıt döneminde değilse, sağ üst köşede bulunan başvuru butonundan ön başvuruda bulunabilirsiniz. Kesin kayıtların açılması ile tarafınıza mail ile bilgi verilmektedir.

Kesin kayıt: Eğitim kesin kayıtlarının açılması itibariyle aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Kesin kayıtlar eğitim başlamadan 20 gün önce açılmakta ve kontenjanın dolmasıyla kapatılmaktadır.

Kesin kayıt işlemleri için: https://birsem.biruni.edu.tr/apply.php


Eğitim Takvimi

Eğitim Tarihi:  25.03.2023 – 16.04.2023 

Cumartesi – Pazar Saat 10:00 – 16:30 (45 Saat)


Eğitim Ücreti

1.250 ₺

Eğitim Ücreti : 850 ₺ (Öğrenci ve Akademisyen Ücreti)

NOT: İlan edilen eğitimin açılması için asgari katılımcı sayısı 15’dir.

Katılım Belgesi: Eğitim sonunda katılımcılarımıza Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Rektörlük onaylı ve E-Devlet onaylı Eğitim Sertifikası verilecektir.

Önemli Not:

 BAŞVURU YAPAN ADAYLARIN ÖDEDİKLERİ ÜCRET HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN İADE EDİLEMEZ. LÜTFEN BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ VE İADE TALEBİNDE BULUNMAYINIZ.